SportCie ’16-’17

Dit jaar heb ik de eer om de leukste commissie van 2016-2017 te mogen introduceren! Deze commissie is zevenkoppig, al 5 jaar op rij de leukste, draagt de beste kleur en ziet er dus ook het allerbest uit. Ik heb het natuurlijk over de SportCie. Er zijn meerdere liederen geschreven die de SportCie de hemel in prijzen (denk aan “Oranje boven” en “Wij houden van Oranje”). En het is wetenschappelijk bewezen dat onze mascotte, Ernie van Oranje, een directe afstammeling is van het koninklijk huis. Dit alles zegt dus alweer dat deze commissie helemaal top is, maar ik ga alsnog even uitleggen waarom wij nog meer te gek zijn!

Als SportCie buigen wij ons over alle sport-gerelateerde activiteiten van de V.I.B. Zo organiseerden wij al een superleuk Dodgeball-toernooi (op trampolines!), een BMX-clinic en een rugby-clinic. Daarnaast stellen we ook elk jaar een team samen om de Batavierenrace uit te lopen, dat is altijd een hele klus want dat is een race van welgeteld 175 km van Nijmegen naar Enschede! Maar elk jaar is toch echt weer ons kroonjuweel, de crème de la crème, de enige echte, super mega leuke, extravagante Wintersport! Dit jaar zullen we van 10 tot 19 maart de pistes trotseren en de après ski bar overvallen in Frankrijk.

Maar hoe komt het toch dat de SportCie altijd zulke leuke activiteiten neerzet? Elk jaar worden de nieuwe leden met grote zorg en nauwkeurigheid uitgezocht en ook dit jaar hebben we weer een sterrenteam! Laten we beginnen bij Birgit, zij is intussen een veteraan bij de SportCie en zal dit jaar zorgen dat het financiële plaatje van de commissie op orde is en er genoeg geld zal zijn voor de leukste activiteiten. Dan krijgen we Ashley, deze enthousiaste en supergezellige meid zal dit jaar ervoor zorgen dat onze goede ideeën tijdens de vergaderingen netjes bijgehouden worden. En dan zijn we alweer aangekomen bij het (hyper)actieve duo: Maaike en Simone, met hun energie en scherpe oog zetten zij de leukste activeiten neer voor jullie. Zij krijgen daarbij alle hulp die ze nodig hebben van sponsorcoördinatoren Lars en Axel, met hun gladde praatjes en natuurlijke charmes regelen zij de beste sponsoren! Uiteindelijk zal ik, Duncan, mijn uiterste best doen om iedereen in het gareel te houden.

Dit is natuurlijk slechts een korte introductie over wie wij zijn en wat we doen. Wil je meer weten over ons of over onze activiteiten? Mail dan gerust naar sportcie@vereniginginbeweging.com

Oranje is de kleur,
Waar je het meest van houdt,
Wij zijn de commissie,