ISEC ’18-’19

Studeren, door velen ook wel de beste tijd van hun leven genoemd. Dit komt omdat studeren zoveel meer is dan alleen studeren. Tijdens je studententijd is alles mogelijk en zou je al deze mogelijkheden met beide handen moeten aangrijpen. Zo kan je commissiewerk doen, een uitdagend bijbaantje hebben, je bij een studentenroeivereniging voegen. Maar ook heeft iedereen de kans om een deel van zijn studie of heel zijn studie in het buitenland te volgen. En juist hier voegen wij graag ons turquoise randje aan toe.
Wij als het International Student Exchange Committee laten studenten kennis maken met hoe het studeren in het buitenland kan zijn. Ieder jaar organiseren wij in november de buitenlandse reis van de VIB. We bezoeken tijdens de reis altijd plekken waar bewegingswetenschappers iets te zoeken hebben. Vaak zijn dit universiteiten die ook de studie Bewegingswetenschappen aanbieden, maar dit kunnen ook bedrijven of onderzoeksinstituten zijn waar bewegingswetenschappen belangrijk is. Behalve dit brede studieperspectief laten we de studenten die meegaan natuurlijk ook kennis maken met de cultuur,  de geschiedenis, het nachtleven en nog vele andere dingen die in het buitenland anders of juist hetzelfde zijn als in Nederland. Naast dit alles leer je ook medestudenten uit alle studiejaren kennen, krijg je er nieuwe vrienden bij en verzamel je de leukste herinneringen van je studententijd.
Deze vette ISEC-reis wordt natuurlijk niet vanzelf geregeld, met 6 commissieleden zijn we bijna een jaar bezig met deze reis. Dit jaar zijn dit Dennis als voorzitter die zorgt dat het regelen van de ISEC-reis de juiste koers blijft varen. Eline zal als penningmeester ervoor zorgen dat we financieel gezien ons hoofd boven water houden. Dan heb je Ashley die zich als vis in het water voelt in haar PR functie, niet beter bekend als Personal Relationships, zij zorgt ervoor dat de ISEC-reis goed studiegerelateerd blijft en dat we de interessantste bewegingswetenschappen gerelateerde plekken in het buitenland bezoeken. Vervolgens komen we aan bij ons SpoCo-duo Renske en Joep, beiden zitten ze in hetzelfde schuitje. Hun taak is namelijk om de ISEC-reis ook voor een studentikoos aantrekkelijke prijs aan te kunnen bieden en daartegenover ook onze sponsors een mooie deal te bieden. En als laatste is Minke ook niet overboord geslagen, zij zal als onze notulist een mooie lijn kunnen trekken als onze vergaderingen in wild water verkeren.
Met deze zes turquoise toppers is geen water ons te diep en gaan we alle zeilen bijzetten om de ISEC-reis van 2019 weer tot een groot succes te brengen.
Turquoise lebbers,
De ISEC
PS. Als je goeie tips of ideeën hebt of als je alvast wilt laten weten hoe onwijs graag je meewilt op deze reis, kan je ons bereiken op isec@vereniginginbeweging.com

Boven v.l.n.r.: Ashley van Vliet, Dennis Hubert, Minke van Wijk