Computergebruik

Computers
De Faculteit der Bewegingswetenschappen(FBW) biedt zijn studenten de mogelijkheid om binnen de faculteit op vier vaste locaties op een computer te werken. Deze locaties zijn:
C-477 en C-469, de computerruimtes naast de VIB-kamer en G-402 en G-410, de computerruimtes naast de practicumruimte G-418. Van deze vier ruimtes zijn de twee ruimtes die zich aan je linkerhand bevinden stilteruimtes. Wil je graag overleggen, neem dan de andere ruimte!

Om te kunnen werken op deze computers is er een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Dit is je VUnet-ID met bijbehorend wachtwoord.

Let op: Bestanden die je opslaat op een locale computer zijn na het uitloggen gewist!! Wil je bestanden wel bewaren, sla deze dan op op de H-schijf.

Universiteitsmail
Via de universitaire email worden alle belangrijke mededelingen van de faculteit rondgestuurd. Het is dus erg belangrijk dat je de e-mails, binnenkomend op dit emailadres, geregeld leest, aangezien hier veranderingen van roosters, cursussen, tentamens, activiteiten van de studievereniging de V.I.B. en nieuwsbrieven van het Facultaire Studenten Overleg Bewegingswetenschappen (FSOB) worden gemeld. De universitaire mail is web-based (net als bijvoorbeeld Hotmail) en dus overal ter wereld te lezen zonder het gebruik van outlook, thunderbird of andere mailprogramma’s. De website die je buiten de VU nodig hebt om bij je inbox te komen als je niet op de VU-computers, bent is: webmail.vu.nl. Om in te loggen heb je het VUnet-ID nodig. Deze krijg je begin van je studietijd thuis gestuurd. Zorg dus dat je deze codes niet kwijtraakt. Je kan ook deze universiteitsmail doorschakelen naar je persoonlijke email-adres of installeren op je telefoon. Via Google zijn hier instructies over te vinden.

Er zijn voor een BW-student een paar belangrijke websites.
Als eerste is er vanzelfsprekend de BW website: http://www.fgb.vu.nl/Op deze website zijn de roosters van tentamenweken en de veranderingen hieraan, alsmede de reguliere roosters te bekijken. Hier is ook de meeste informatie voor aankomende en huidige studenten betreffende de studie en medewerkers/docenten te vinden.

Deze website, http://www.vereniginginbeweging.com/ is van de studievereniging de V.I.B en is gelinkt aan de BW website. Op deze website worden activiteiten voor studenten en sociale zaken (die op de faculteit leven) besproken. Op deze website is ook onder het kopje  “studiezaken” informatie te vinden over studentenorganen, waar je klachten of ideeën kwijt kunt.

Voor de algemene studenten voorzieningen is er altijd de site van de VU zelf: www.vu.nl,
Hierop kan je informatie vinden over:

• andere studies
  • grotere niet aan studiegerelateerde evenementen
  • sporten bij de Sportcentrum VU (dit is het sportcentrum op uilenstede)

Voor een student zijn de vakken en cijfers nog altijd de hoofdzaak van de studie. Hiervoor is ook toegang tot websites nodig.
Als eerste is er vunet.login.vu.nl. Via deze website kan je je inschrijven voor cursussen en tentamens. Je bent verplicht je hiervoor op tijd aan te melden (binnen een bepaald tijdslimiet! hier word je aan herinnerd via de webmail). Voor toegang tot de website is je VUnet-id en wachtwoord nodig. Vervolgens is er canvas Op deze website wordt iedere student op de hoogte gehouden van de cursussen en bepaalde bestanden, die gerelateerd zijn aan de vakken, zullen hierop worden aangeboden.

Printen op de faculteit
De mogelijkheid bestaat om te printen op de faculteit. Hiervoor is een werkend VUnet-ID nodig.
Printen gaat als volgt:

1. Via een van de programma’s, waar printen mogelijk is, wordt deze optie (print/afdrukken) aangeklikt.
  2. Bovenin het scherm dat nu verschijnt staat de informatie over de printer. Hier kan de printer die gebruikt moet worden (Ricoh Grayscal of Ricoh Color) aangeklikt worden. Al de andere opties spreken voor zich en zijn door de gebruiker zelf in te stellen.
  3. Ga naar de printer, log in met je VUnet-ID op het kastje naast de printer .
  4. Kies op de printer de optie ‘afdrukken’.
  5. Vervolgens kun je de printopdracht selecteren die je naar de printer hebt gestuurd.
  6. Druk op ‘afdrukken’ als je wilt afdrukken of ‘verwijderen’ als je besloten hebt opdracht toch niet te printen.
  7. Klaar met printer? Log dan jezelf weer uit.

Er bestaat een mogelijkheid dat het systeem niet optimaal werkt. Wees bovenal geduldig en indien er zich een serieus probleem voordoet, meld dit dan a.u.b. bij de V.I.B. (MF D-048)

Studyspot: 643 computers staan klaar voor jou!

Via Studyspot kun je vanaf nu naast vrije studieruimtes maar liefst 21 vrije computerzalen (in totaal 643 computers) vinden. Ook heeft Studyspot weer een aantal verbeteringen doorgevoerd om het voor jou nog makkelijker te maken. Studyspot werkt nu sneller en de lijst met zoekresultaten wordt overzichtelijk weergegeven.

Dus heb jij een tentamen in het vooruitzicht, of ben je op zoek naar een rustig plekje om je paper te schrijven? Ga naar Studyspot  op VUnet of VUnet mobiel en vind snel je vrije studie- en computerruimte op de VU!

Meer informatie vind je op VUnet.